Kinderopvang Langedijk

Welkom bij de Kinderopvang Langedijk, de plek waar alles draait om het kind!
meer...

Dagopvang 0-4 jaar

Dagopvang 0-4 jaar

Graag informeren wij u over de mogelijkheden die onze kinderopvang biedt. Onze kinderdagverblijven liggen verspreid over de gemeente Langedijk en Heerhugowaard. Zo hebben wij een kinderdagverblijf in Sint Pancras (de Stampertjes en Twiddel), in Broek op Langedijk (de Tierlantijn en Jungle Rock), in Noord Scharwoude (de PetteVlet), in Oudkarspel (KDV Minibaai en de Buitenbanjers) en in Heerhugowaard (KDV De Helix). Afhankelijk van de locatie werken wij  met verticale en/of horizontale groepen. Bij Twiddel en de PetteVlet hebben wij ook een groep, speciaal voor de grotere kinderen, de 3+ groep. 

Onze pedagogische meerwaarde ligt met name in het stimuleren van de ontwikkeling van het kind in al haar facetten. Kinderen maken op jonge leeftijd kennis met andere kinderen en leren met hen te spelen. Zo leren zij te delen met anderen en ook andere verzorgers te vertrouwen. Deze basis is van grote invloed op hun verdere (sociale) ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk om kinderen positief te bekrachtigen, omdat kinderen (en uiteraard niet alleen kinderen) een positieve respons geven op een positieve benadering.

Onze deuren staan in principe open voor alle kinderen die kinderopvang nodig hebben, ongeacht levensovertuiging, herkomst of levenswijze. Ook kinderen met een lichamelijke of fysieke beperking zijn bij ons welkom, voor zover de begeleiding van deze kinderen binnen onze mogelijkheden ligt.
Bij kinderen waarbij de ontwikkeling anders verloopt, wordt samen met de ouders en eventueel samenwerkende instanties als Parlan (Alert4You), het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), MEE, een individueel ontwikkelingsplan opgesteld.

U kunt bij ons terecht voor hele dagopvang of voor flexibele opvang. Wij bieden u een jaarcontract van 52 weken. Voor dagen waarop u geen gebruik maakt van onze opvang en voor de officiele feestdagen, bieden wij onder bepaalde voorwaarden ruilmogelijkheden aan.

Voor informatie over de kosten kunt u gebruik maken van onze rekenhulp of contact opnemen met afdeling Kindplanning & Plaatsing, telefoon 0226-320208 keuzetoets 1.

Een overzicht van de locaties vindt u onder de pagina 'Locaties'.
Aanmelden kunt u doen middels het aanmeldingsformulier op de website.