Kinderopvang Langedijk

Welkom bij de Kinderopvang Langedijk, de plek waar alles draait om het kind!
meer...

Gastouder aan huis

Gastouder aan huis

Naast gastouderopvang bij de gastouder thuis, bemiddelt ons gastouderbureau ook bij een gastouder aan huis.

Bij een gastouder aan huis blijven uw kind(eren) in hun eigen omgeving, slapen in hun eigen bed en spelen met hun eigen speelgoed.
U hoeft ook uw kind niet te halen en te brengen. Volgens de Wet Kinderopvang kunt u onder bepaalde voorwaarden ook kinderopvangtoeslag aanvragen voor een gastouder aan huis.

Voor een gastouder aan huis gelden weer andere regels dan voor opvang bij een gastouder thuis. Een gastouder aan huis valt onder de Regeling dienstverlening aan huis.  
Voor gastouderopvang aan huis gelden de volgende regels:

De ouder en gastouder spreken samen een uurprijs per opvanguur af. Deze uurprijs is minimaal het wettelijk minimum loon, inclusief 8% vakantietoeslag.
De opvang is maximaal drie dagen per week, ongeacht het aantal uren per dag.
Maximaal 6 weken loondoorbetaling bij ziekte. Dit ziekengeld is minstens 70% van het minimumloon dat voor de gastouder geldt.
De gastouder heeft recht op het wettelijk aantal vakantieuren; dit is 4 maal de overeengekomen arbeidstijd per week.

Informatie over de Regeling dienstverlening aan huis kunt u vinden op de website van de rijksoverheid of u kunt  contact opnemen met het Gastouderbureau.

Een gastouder aan huis is door het minimum uurloon met name interessant voor gezinnen waar minimaal twee kinderen tegelijkertijd worden opgevangen. Met 2 kinderen komt u waarschijnlijk al snel boven het minimumloon uit. Het uurloon spreekt u af met de gastouder.

Als u meer dan 3 dagen een gastouder aan huis wilt, verandert de wetgeving en wordt u een werkgever. U bent dan verplicht  sociale lasten af te dragen, waardoor u voor hogere kosten komt te staan.
Wij gaan ervan uit dat een gastouder niet meer dan 3 dagen bij u thuis komt. De ene week 2 dagen en de andere week 4 dagen is niet toegestaan. U kunt wel twee verschillende gastouders inzetten.