Kinderopvang Langedijk

Welkom bij de Kinderopvang Langedijk, de plek waar alles draait om het kind!
meer...

Mediawijs

Mediawijs

Tablets, apps, telefoons, ze zijn niet meer weg te denken uit onze dagelijkse bezigheden. Maar hoe zorgen wij voor passende media-opvoeding voor onze kinderen?

Kinderopvang Langedijk vindt het belangrijk en waardevol om samen met de ouders kinderen te begeleiden in de wereld van de online media en hier bewust mee om te gaan. Om dit op een verantwoorde en passende manier te laten verlopen nemen wij de volgende kernwaarden als basis:

De veiligheid wordt bewaakt: het gebruik van de tablet mag alleen onder begeleiding en toezicht van de pedagogisch medewerkers 
Themagericht: Het gebruik van de tablet is ondersteunend aan het thema en de daarbij horende activiteiten.
Leeftijdsgericht: De activiteiten sluiten aan bij de ontwikkeling en de interesses van het kind en stimuleert op deze wijze de ontwikkeling van het kind. De omgang met de tablet is gericht op de ontwikkeling van mediawijsheid.
Plezier: De activiteiten op de tablet zijn ontwikkelingsgericht, maar brengen de kinderen ook plezier.
Ouderbetrokkenheid: Kinderopvang Langedijk werkt samen met ouders om kinderen mediawijs te maken.
Tijdsgebonden: De balans tussen ‘online’ en ‘offline’ spelen moet worden bewaakt. Daarom wordt per leeftijdsgroep een tijdsindicatie gegeven waarin activiteiten met de tablet gedaan kunnen worden.
De pedagogisch medewerkers geven de ouders indien gewenst tips over de wijze van aanbieden van digitale activiteiten en (kinder)apps.

Veel opvoedvragen gaan ook over het mediagebruik van kinderen. U wilt uw kind goed begeleiden maar weet niet altijd hoe. De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien. Klik hier voor meer informatie over deze MediaDiamant.

Direct naar leuke en interessante sites? Op Kindmedia staan verschillende tips, apps en informatie over media en mediaopvoeding.