Kinderopvang Langedijk

Welkom bij de Kinderopvang Langedijk, de plek waar alles draait om het kind!
meer...

Nieuws

Lekker mopperen met Bertje Doperwtje

donderdag 23 januari 2020

Op 22 januari was er weer het Nationale Voorleesontbijt. Centraal stond het prentenboek van het jaar ‘Moppereend’ en wie kan er nou meer mopperen dan Bertje Doperwtje. Allente had Bertje uitgenodigd om te komen voorlezen op 3 scholen in Langedijk. Alle kinderen van de opvang van Allente tot 4 jaar waren welkom. Ook ouders konden met hun kinderen langskomen als ze die dag geen opvang hadden. Aangezien Allente sinds 1 januari bestaat uit zowel opvang als onderwijs, waren ook de kleuters van de voorleeslocaties aanwezig om naar het voorleesverhaal te luisteren. De 
opkomst was dan ook enorm, maar liefst 650 kinderen hebben in totaal genoten van de voorstelling op de beide Phoenix scholen en de Wijde Veert. Bertje heeft het mooi uitgebeeld met een grote knuffel van Moppereend en wolkjes die steeds groter werden. De kinderen konden de plaatjes uit het boek bekijken op een groot scherm. Na het voorlezen heeft Bertje uiteraard nog zijn gitaar ter hand genomen en met de kinderen verschillende liedjes gezongen, af en toe even stampen met de klompen en dreunde de stem van Bertje flink door de ruimte.
Bibliotheek Langedijk heeft geholpen om het Nationale Voorleesontbijt bij Allente een succes te maken door prachtige materialen en de platen op het grote scherm ter beschikking te stellen. Om het geheel ook nog een ‘ontbijt karakter’ te geven, werden er krentenbollen uitgedeeld van Bakkerij Jonker en kregen de kinderen een kaart met een foto en boodschap van Bertje Doperwtje mee naar huis.

De Nationale Voorleesdagen is een landelijke campagne om het voorlezen te stimuleren bij kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Met de invulling van het Nationale Voorleesontbijt met Bertje Doperwtje draagt Allente een mooi steentje bij aan de boodschap hoe waardevol het is om iedere dag een kwartiertje voor te lezen.

Terug naar overzicht