Kinderopvang Langedijk

Welkom bij de Kinderopvang Langedijk, de plek waar alles draait om het kind!
meer...

Nieuws

De natuur beleven tijdens de opvang

maandag 1 juni 2020

Bij De Buitenbanjers genieten ze van het buitenleven. Dit kinderdagverblijf ligt op een mooie locatie vlak bij het park het Geestmerambacht. In de tuin horen de kinderen vogeltjes fluiten en het ruizen van de wind door de bomen. Een heerlijke ontspannen sfeer om te spelen midden in de natuur. De kinderen maken heerlijke soepjes in de buitenkeuken. Ze plukken de madeliefjes, paardenbloemen en rollen door het gras. Regelmatig gaan ze bij de dieren kijken bij de kinderboerderij op camping de Molengroet, onze buren. Ook gaan ze naar de speeltuin op de camping of lopen ze door het bos naar de speeltuin in het park het Geestmerambacht. Onderweg ontdekken ze alle schatten in de natuur: takken, bladeren, elsenpropjes, bloemen, zand, etc.... 

De medewerkers laten de kinderen de natuur beleven en leren ze wat er allemaal gebeurt in de natuur en er respect voor te hebben. 

De kinderen helpen regelmatig mee in de moestuin. Momenteel beginnen de aardbeien al te groeien en de worteltjes komen op. De tomatenplant doet het ook al goed en wat ruikt de munt toch lekker. 

En wat horen ze nu: piep piep piep. Oh er zijn jonge koolmeesjes in het vogelhuisje. Papa en mama koolmees vliegen af en aan om de kleintjes eten te geven.

De kinderen eten en spelen zoveel mogelijk buiten. En de activiteiten zijn ook zoveel mogelijk buiten. De thema’s zijn allemaal rondom de natuur.

Deze natuuropvang is geopend van 7:00 tot 18:30 uur voor kinderen van 1-4 jaar, voor een ochtend of hele dag. Uw kind kan terecht op maandag, dinsdag en donderdag. Mocht er voldoende aanmeldingen zijn, gaan ze ook woensdag en/of vrijdag open. Interesse? Kijk op www.allente.nl of bel 0226-320208.

Terug naar overzicht