Kinderopvang Langedijk

Welkom bij de Kinderopvang Langedijk, de plek waar alles draait om het kind!
meer...

Opendeuren beleid

Opendeuren beleid

Ieder kind maakt deel uit van een stamgroep binnen de opvang. Dat is de groep waar hij of zij de dag mee begint en sluit, waar de kinderen samen eten en drinken, kortom: een soort kleine familie. Maar daarnaast zijn er ook momenten waarop elk kind kan kiezen om mee te doen aan een activiteit in een ándere kamer, bij ándere kinderen.
Wij vinden het belangrijk dat uw kind langzaam zijn grenzen gaat verleggen. Activiteiten krijgt aangeboden buiten de vertrouwde omgeving van de groep. Ook voor kinderen uit een verticale groep is het goed om samen met leeftijdsgenootjes uit andere groepen activiteiten te ondernemen. Dit zijn ook vaak (themagerichte) activiteiten in het kader van onze VVE methode Startblokken. Om dit mogelijk te maken, werken wij met het opendeurenbeleid.

Wij zullen de kinderen stimuleren mee te doen aan de activiteiten, maar het is wel onze instelling dat meedoen mag en niet moet.  Zo kan elk kind, vanuit de veiligheid van de eigen groep, stapje voor stapje en spelenderwijs de wereld verder gaan verkennen. Dit bevordert de sociale ontwikkeling, geeft een kind extra zelfvertrouwen en hij of zij weet dat er altijd een uitdaging om de hoek ligt.