Kinderopvang Langedijk

Welkom bij de Kinderopvang Langedijk, de plek waar alles draait om het kind!
meer...

Opleiding pedagogisch medewerker voor het integraal kindcentrum

Opleiding pedagogisch medewerker voor het integraal kindcentrum

De komst van integrale kindcentra (IKC) is een niet meer te keren ontwikkeling in het werkveld kinderopvang, jeugdzorg en onderwijs. Er is steeds meer overeenstemming tussen wetenschappers en politici, dat in de toekomst kinderen en ouders gebaat zijn bij kindcentra, waar wordt gewerkt volgens één pedagogische visie op ontwikkeling en educatie. In een IKC werken pedagogisch medewerkers en leerkrachten op gelijkwaardige basis samen in één team, onder één leiding  en wordt het onderscheid tussen deze twee werelden steeds kleiner.
 
Bij de opleiding pedagogisch medewerker voor het integraal kindcentrum word je optimaal voorbereid op deze ontwikkeling. Je wordt opgeleid tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 met wat extra’s;
  • stage in zowel de kinderopvang als in het basisonderwijs en dit zoveel mogelijk op plekken waar een IKC is gerealiseerd of in wording is;
  • naast lessen op school ook praktijklessen op kinderopvang en basisonderwijs locaties;
  • intervisiebijeenkomsten op school met begeleiders vanuit de praktijk;
  • een gegarandeerde leerwerkplek in het derde jaar (BBL).
Samenwerking kinderopvangorganisaties
De opleiding pedagogisch medewerker voor het integraal kindcentrum is een opleiding die tot stand is gekomen vanuit een samenwerking tussen de volgende kinderopvangorganisaties:
  • Stichting Kinderopvang Hoorn
  • SKIK Kinderopvang Koggenland
  • Kappio Kinderopvang
  • Allente
  • Stichting Kinderopvang Regio Schagen
  • ROC Kop van Noord-Holland.
Opbouw van de opleiding
Bijzonder is dat je de opleiding volgt via een BOL/BBL-variant: de eerste twee jaar ga je naar school en volg je praktijklessen en stages op de locaties (BOL). Het laatste jaar ben je verzekerd van een leerwerkplek bij een van de kinderopvangcentra (BBL).
De uitvoeringslocatie van de opleiding is bij ROC Kop van Noord-Holland aan de Hofstraat te Schagen.

Na je opleiding
Na het behalen van je diploma kun je waarschijnlijk blijven werken (geen baangarantie, maar wel een grote voorsprong) op je leerwerkplek of doorstromen naar een hbo-opleiding zoals bijvoorbeeld sociaal pedagogisch hulpverlener (SPH).
 
Specifieke eisen
Wil je deze opleiding volgen? Schrijf je in zodra je zeker bent van je keuze. Kappio Kinderopvang, Stichting Kinderopvang Hoorn, Stichting Kinderopvang Regio Schagen en Allente bieden 18 leerlingen een gegarandeerde leerwerkplek in het derde leerjaar. Daar staat wel wat tegenover: de bereidheid je volledig in te zetten, een professionele leerhouding en een uitstekende motivatie. Voor deze opleidingen geldt daarom een aangepaste intakeprocedure. Een intake-/sollicitatiegesprek en een groepsbijeenkomst maken daar in ieder geval onderdeel van uit.

BBL opleiding
Voor alle BBL-opleidingen geldt dat je bij aanvang van de opleiding een arbeidsovereenkomst gesloten moet hebben met een erkend leerbedrijf voor minimaal 16 uur per week. Alle betrokken organisaties die verbonden zijn aan het samenwerkingsverband zijn erkende leerbedrijven.

Overige voorwaarden
Het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Contact
Heb je belangstelling voor deze opleiding neem contact op met de Afdeling Welzijn van ROC Kop van Noord-Holland tel. 0223611262 of met Marloes Vreugdenhil mail: mvreugdenhil@rockopnh.nl