Kinderopvang Langedijk

Welkom bij de Kinderopvang Langedijk, de plek waar alles draait om het kind!
meer...

Veel gestelde vragen inzetdagen

Veel gestelde vragen inzetdagen

Hoeveel inzetdagen krijg ik per jaar?
Het aantal inzetdagen per jaar wordt berekend door het aantal uren per week te vermenigvuldigen met 2. Dus als u bijvoorbeeld 2 dagen per week afneemt, krijgt u 4 inzetdagen, in uren per jaar. Deze inzetdagen kunnen alleen ingezet worden voor opvang. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden, wij bieden dit aan als service.
 
Gelden de inzetdagen ook voor een flex contract?
Nee. Gezien de aard van dit flexibele contract met wisselende afname van uren, geldt dit niet voor een flex contract.

Gelden de inzetdagen per kalenderjaar?
Voor bestaande contracten gaat het aantal inzetdagen in per 1 januari. Als u klant wordt halverwege een jaar, dan gelden de inzetdagen vanaf startdatum van dat contract, en dat zal dan steeds uw wisseldag worden.
 
Kan ik inzetdagen meenemen naar een volgend jaar?
Nee, de inzetdagen gelden voor 1 jaar. Als u inzetdagen niet heeft (kunnen) gebruiken, vervallen deze na verloop van het jaar. U krijgt dan weer een nieuw aantal inzetdagen per de eerste dag van het nieuwe jaar.
 
Als ik een inzetdag gebruik en deze kan niet worden goedgekeurd, ben ik die dag kwijt?
Nee, als wij een inzetdag afkeuren omdat er geen plek is, wordt deze weer toegevoegd aan uw saldo van inzetdagen.

Waarom biedt Allente geen ruilbeleid?
In het verleden was er op de groepen vaak ruimte om een dag te ruilen waardoor u op een andere dag opvang kon afnemen. Doordat de groepen steeds voller raken, en op sommige groepen zelfs sprake is van een wachtlijst, is dit steeds minder vaak mogelijk. Door onze service en dienstverlening aan te vullen met inzetdagen zijn wij in staat u toch een service aan te bieden en de tarieven laag te houden, ondanks alle wettelijke veranderingen die op ons af zijn gekomen.
 
Stel dat ik een inzetdag heb ingediend, maar ik beslis om deze toch niet te gebruiken, ben ik dan deze dag kwijt?
Ja. U kunt een inzetdag zelf 1 keer inzetten en dan niet meer wisselen naar een andere dag. Pas als wij deze dag afkeuren, wordt deze weer toegevoegd aan uw saldo om een andere keer in te zetten.

Wat gebeurt er met een feestdag die op mijn opvangdag valt (compensatie sluitingsdagen)?
Dat blijft onveranderd: Dan krijgt u een compensatie sluitingsdag. Deze is 1 jaar geldig vanaf de betreffende feestdag.

Hoe kan ik een extra dag aanvragen met de inzetdagen?
U vraagt deze extra dag aan via het Ouderportaal. In de app vindt u dit onder het kopje ‘Agenda’ en daar klikt u rechtsboven in op de agend en selecteert u de gewenste datum. Dan kunt u kiezen hoe u deze extra dag wil vergoeden en kunt u kiezen voor een inzetdag.
 
Hoe snel weet ik of mijn extra aangevraagde dag akkoord is of niet?
Vanaf 2 weken voor de datum van de aanvraagdag wordt uw aanvraag in behandeling genomen. U krijgt uiterlijk een week voor de aanvraagdag bericht of uw inzetdag goedgekeurd wordt. Uw aanvraag kan helaas niet altijd akkoord krijgen. Er kunnen geen rechten aan uw aanvraag worden ontleend.

Waarom kan ik niet zelf kijken of er plaats is op de groep?
Het heeft ook onze voorkeur om ouders zelf inzicht te geven in de bezetting van de groepen. Daardoor kunnen ouders zelf zien of er ruimte is voor het inzetten van een dag. Echter is dit nog niet mogelijk in het systeem. Zodra dit wel het geval is, laten we dit weten.
 
Waar kijkt Allente naar bij het beoordelen van de aanvraag?
Een inzetdag wordt goedgekeurd als de bezetting op de groep het toelaat en er geen extra medewerker of extra vervoer ingezet hoeft te worden.
 
Blijven mijn inzetdagen bestaan als ik wissel van contract van Kinderdagverblijf naar BSO?
Het aantal inzetdagen vervalt bij de overstap van productsoort, bijvoorbeeld van het kinderdagverblijf naar de BSO of van een vaste opvang naar flexibele opvang. U krijgt dan naar rato nieuwe inzetdagen die een jaar geldig zijn.
 
Waarom moet ik in het Ouderportaal mijn kind afmelden als hij/zij niet komt?
Als u geen opvang nodig heeft, is het noodzakelijk dat u deze dag afmeldt in het Ouderportaal. Dat is fijn voor de planning, maar op deze manier kunt u als ouders elkaar helpen bij het beschikbaar maken van plaatsen, zodat het inzetten van extra inzetdagen vaker kan.